<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7439928185795496342\x26blogName\x3dDekBoy+-+Lagenda+Budak+Nakal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/\x26vt\x3d6587125613494376646', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Thursday, April 30, 2009
  suka-suka

30.04.2009



aku suka arini
aku tak tau kenapa
tapi saja2 je nak suka...
kalau korang tak suka aku suka takpe arr
aku memang nak suka arini..
nanti arr aku cite..hahah

2:45 PM |




  endauu

30.04.2009



esok cuti ari buruh..ibu cuti..semua org cuti..sekolah pun cuti..uncle call ibu ajak gi endau.1-3hb...aku pun tak tau kat mana..tapi ibu ckp 3 jam dari rumah aku..aduh..nak jalan2 lagi..mesti penat giler..tak tau apa yang menarik lagi kat sana..harap2 aku enjoy kat sana nanti..

9:04 AM |




Tuesday, April 28, 2009
  JALAN-JALAN KELANTAN DAN TRENGGANU!!

26.04.2009 (DAY 3)

arini last day kat sini..kul 8.00 aku mangun, mandi siap2 nak balik..ngantuk dowh!! kul 9.00 pas punggah barang dalam kete kitaorang pun bergerak pulang..hehehe


bosan dalam kete..main game jo kojo

nenek ajak ibu balik ikot trengganu..ni mesti letih giler nih..bayangkan lah lalu trengganu, kuantan, muadzam, trus gi semban..hahaha jauh giler.





samapi trengganu dalam kul 1.00 tengahari..sempat arr menikmati keindahan pantai batu burok..hahaha





buruk nyee aku tak pakai kasutt..


menikmati udara yang sungguh panas..hahaha

puas bersantai kita org pun meneruskan perjalanan..hehehe...sampai kuantan dalam kul 5.30 petang..ingat nak jumpa abg aja tapi dia kena duty plak..ala..kalau tak leh gak gi minum2..

singgah kat muadzam minum2..pas maghrib kitaorg gerak balik ke seremban..pas anta kakak anis balik kitaorg trus balik umah..sampai kul 10.30 malam..lapar plak..kakak naniey masak maggi..pas makan..tido......zzzzzzzzzz



11:54 AM |




  JALAN-JALAN KELANTAN DAN TRENGGANU!!

25.04.2009 (DAY 2 )

kul 7.30 nenet dah memekak ajak gi beli sarapan..nenet cakap dia lapar dowh..kitaorg gi beli sarapan dkt depan USM..best arr..ada macam2 menu..nenek bli nasi dagang, nasi kerabu ngan kueh mueh..sempat gak ar bli roti canai kuah kari daging..sedap giler dowh..2 keping aku makan..




kul 11.00 pagi pas siap2 kitaorg gerak gi umah kenduri kawan ibu..dekat ngan rantau panjang..kul 12.oo kitaorg sampai rantau panjang..giler dowh!!rumah dia seberang je sungai golok..tengah makan nampak je thailand..hahaha


kakak naniey ngan membe2 ibu..

sempat posing depan tangga..hahaha

abis rumah kenduri kitaorg jalan2 arr gi rantau panjang..takde benda pun..dahla panas giler..letih arr...ibu tak beli apapun..cuma beli tikar ngan mainan spiderman aku je


dah tukar baju dah ni..panas giler dowh




best wooo..kena apit ngan anak2 dara nih!!

pastu kitaorg gerak balik..rehat kat bilik!!huhuh

11:37 AM |




  JALAN-JALAN KELANTAN DAN TRENGGANU!!

24.04.2009 (DAY 1 )

arini kitaorg gerak nak gi kelantan...membe opis ibu kawin..aku ni tak suka nak gi umah org kawin..serabut panas plak.tapi kalau jalan2 aku memang suka!!hehehe..kitarog gerak 2 kete..kete ibu ngan kete abg jimmy..sebab ada 2 owang membe ibu ikot..tak selesa arr kalau sempit2 naik kete..kan..kan...

tepat jam 9.00 pagi waktu nenet aku..kitaorg gerak menuju destinasi..chewahhh!!dalam perjalanan biasa je la..ibu pun bawak dalam kadar biasa..tak laju tak pelan..kadang2 benti kencing..



kitaorang benti makan kat air terjun sg yu...nenek bawak bekal..ada rendang ayam, ada kicap ayam..best woo...tempat ni best sangat...cantik giler..tapi tandas dia teruk btul..sungguh berhemah sungguh..hahaha

dalam kul 2.30 kitaorg sampai kat gua musang..tempat ni manyak musang kot..sampai gua pun dorang letak nama minatang ni



alhamdulillah..dalam lebih kurang kul 5.oo petang kitaorang sampai..ibu booking homestay kat kubang kerian..murah giler tempat ni..rumah besar 4 bilik tuh..sampai kat homestay..punggah barang..rehat!!

kul 9.00 pas isyak kitaorg gerak gi wakaf che yeh...tempat org soping ni..macam pasar malam je tempat ni..tapi besar giler..aku tak larat nak jelajah sume gerai..ibu pun dah penat giler..ibu tak beli banyak sangat barang..malam tu ibu beli jam abg faris je..ngan benda makan sket2..beli kueh akok yang sungguh sedap sekali..




kul 11.30 kitaorang gerak balik kat bilik..sempat singgah kat kfc kat kubang kerian..sungguh manis sungguh kfc kat sini..semanis kakak yang juai tu..hehehe..

10:52 AM |




  REZEKI

23.04.2009

dalam kul 3.00 ptg ada 2 kotak barang dari makteh..aku suka!!aku tau mesti ada barang aku gak dalam tu..tak sabar nak tunggu ibu balik bukak..heheh..tepat jam 6.30 petang ibu balik..trus ibu amik gunting trus prakkkkkkkkkk bukak kotak..tu dia ha..banyak tul baju aku..aku lupa nak kira sebab dah excited sangat..


ni sebahagian baju yang makteh hantar..aku suka!!



ni lagik!!



ni plak kasut makteh hantar

banyak tul baju..ni yang aku cayang kat makteh..paberet aku jeans ngan kameja biru tu..encem je aku rasa bila aku pakai.


ni plak gambar yang lain..ibu gatal2 suh aku posing plak..geyam aku tau..



ni lah hasilnye..hehehe



ni la antara koleksi2 baju yang makteh anta..aku suka semua baju2 ni..mekasih ekk makteh..cayangggggg makteh!!ummmahhhhh!!

10:25 AM |




Thursday, April 23, 2009
  KOLEKSI GAMBAR YANG AKU SUKA!!

ni antara koleksi gambar-gambar yang aku suka tengok..semuanye ada sejarah dan kenangan yang tersendiri..aku tak tau kenapa tapi aku hanya tau aku suko je tengok gambar2 ni..heheh

aku suka sebab nampak gigi aku 2 batang


lebai rugged


aku nampak macho


aku ngan cousin2 aku..mcm keje kontrak


kasih sayang abg dan adik..hehe



hehehe pandak melucah


aku berak masa ni!!ibu jahat amik gambar



aku kena buli..


yang ni klaka..baek punya posing..tengok aku kat bawah!!hahaha



cousin2 aku..hehehe mamat2 perasan ni



gambar aku ngan awek aku yg 1st..best ar gambar ni..yummyy

ni la gambar2 peberet aku...bila pree aku suka tengok balik gamba2 ni..bia pun ada gambar lama tapi aku tak kesah..aku suka!!huhu



1:00 PM |




  LIFE AKU!!

23.04.2009

semalam life aku macam biasa lah..cuma semalam aku bangun awal dari biasa..kul 9.00 pagi..tu kira awal la tu..hahaha..life macam biasa..tak ada yang special..nenek masak sup daging semalam..peberat aku tu!banyak aku makan..tenngok tv, main ps2..tu je la rutin aku..kul 6.00 makdak dtg..time nak mengaji..aku ngaji ngan makndak srkg..bang acik tak ajar dah sebab dia sibuk training bola baling wakil skolah tuk daerah..




sempat posing lagi tu..ibu mayah sebab ngaji depan ps2..dah aku ngan ps2 takleh di pisahkan lagi..hahaha

kul 6.30 ibu balik keje..macam biasala time ibu tu..umi call bagi tau awatif demam panas..mintak tolong ibu anta gi klinik..ciannye..dorang ni cousin aku..dok kt area semban gak arr..kul 8.30 ibu aku hantar awatif kat klinik kasim..comel plak aku tengok cousin aku ni..moyok je muka..demamla katakan..heheh mujur awatif demam biasa je..pas amik ubat kitaorg balik..

pastu uncle call plak..cakap umah dia kat senawang kena pecah masuk..alahai..mujur tak banyak barang ilang..cuma tv, vcd ngan duit syiling jo..unlce ngan mama singgah umah malam tadi sebelum balik kl..dia da belikan ibu ngan nenet barang sket..aritu dia meeting kt sabah..aku dapat coklat ngan rm10 jo..mekasih uncle!!huhu

sempat gak call makteh malam tadi..3g makteh..makteh tengah kojo..windu ar kat makteh..ada ke makteh cakap lubang idong aku besar..apa ar makteh nih!!kecik ati kite tau..walau pun memang btul pun idong kite kembang setaman..hahah

tak caya tengok ni!!masa umo kite 1 tahun..besar gile dowh idung aku!!haha


takpola..makteh cakap apa pun aku tetap sayang banget kat makteh...dengan pertanyaan wat makteh ps2 bila nak sampai..adik teruja sangat dah ni..huhuh




11:01 AM |




Wednesday, April 22, 2009
  ABG AJA KITE


ni la abg aja kita..skrg kt pengkalan udara TUDM, kuantan...sian tau abg kite ni..nanti arr kite citer!!kite cibuk sket arr..

p/s abg aja..If love becomes painful, It's time to let go, and save yourself
but just keep in mind
IF LOVE IS TRUE
Pain is never a reason to let go

10:41 PM |