<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7439928185795496342\x26blogName\x3dDekBoy+-+Lagenda+Budak+Nakal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/\x26vt\x3d6587125613494376646', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Monday, June 29, 2009
  ULU CHEPOR

28.06.2009 hari ke3 berada di Perak..arini aku tak berminat sangat nak citer..takde benda yang menarik sangat kat sini selain hari yang sunggOh panas dan orang yang jual durian di kiri kanan jalan...hahah..macam biasa tugas Pak Ngah sebagai ketua rombongan mengejutkan kitaorang seawal jam 7.00..pandak balik awal pagi ni sebab dia kena keje..ala tak syOk arh pakndak takde..makndak tu la yang menceriakan trip nih..haha...so srkg kita tinggal 3 kete je lah nak meneruskan percutian ni..

pas siap2..pakngah ajak gi bekpes kat umah kazen dia...dekat je ngan homestay kitaorang...ni yang den menyampah nih!!aku paling tak suka gi umah orang...serius..tak caya tanya ibu..ngantuk tak ilang lagi nih..


aku yang mengantuk!!letey woo


aku baring je kat pangku ibu..

pas sarapan kitaorang gerak arh gi mandi kat ulu chepor,sg siput...ingat gempaq sangat arh tempat ni..dOwang pomot macam best je..aku tengok pun gelak arhh...takde mood gak nak mandi...tapi sebab aku ni hantu air..belasah je lah..


hahah ini je ke tempat ehh??


tengokla air dia..paras buku lali aku jo...geram nih!!


kakak fatin blur tengok air..hahaha


cari siput..hahaha


dalamnya air ni..paras lutut kite..hahaha

kejap je dok sini..pas pack barang2 kitaorang singgah kat Agrofest..macam2 arh jual kat sini..aku tak tun kete pun..panas sangat..ibu dok lepak je tunggu dorang gi membeli belah..macam2 arh ada jual..ada kepok lekor,rendang tok yang sungguh chedap..mcam lah...pas selesai soping gerak balik..nak makan tengari pulak..makngah beli lauk je..pas makan...kemas barang masuk kete...gerak balik...tapi dalam perjalanan balik sempat dowang singgah kat decorator warehouse sales..jualan gudang yang sungguh murah..sebab kete dah penuh ibu tak beli banyak barang la...kalau tak maun penuh satu kete tu...hahah..ibu sempat beli bantal besar superman, towel, bantal 2 biji ngan bantal kecik superman tuk aku..sume tu barang tuk aku tuh...hahaha..


dalam pukul 5 kitaorang gerak balik..



tata pakngah..sampai jumpa lagi...hahaha

ibu tak singgah memana lagi dah...trus pecut balik seremban...kul 9.30 sampai umah...ibu singgah beli nasi ayam..lapar dowh sume..hahah pas makan tengok wresling..tengok katun...trus titonn..zzzzzzzzzz


p/s..sedih arh...excited nak denga sore kakak kesayangan..call dia tak angkat pulak..ishhh

2:43 PM |




  Lost World of Tambun!!

ari jumaat lepas pas maghrib kitaorg bergerak gi ipoh..kali ni konvoi ngan pakndak ngan makndak..dlm kul 8.00 malam kuar umah..pandak trus gi jemput kakak naniey kat komuter serdang..janji ngan pakndak nanti jumpa kat hentian rawang..dah cakap nak konvoi..haha..


sempat posing kt tipah..opsss tapah!!tersyasyul

sampai kat ipoh..family pakngah dah siap tunggu..dah dorang dari perlis awal..so kul 7 mlm dah sampai..heheh..dalam kul 1.00 pagi lebih kurang arh kitaorang sampai kat homestay yang pakngah sewa..lawak gak arh..sampai je tido..ngantuk weh!!


ni la bilik kitaorang..cun dak??

27.06.2009 HARI KEDUA


gambar masa sarapan..

awal2 pagi pakngah dah kejut sume bangun..arini kan nak gi lost world tambun..aku teruja sangat nih..tak sabar2 rasa nak gi mandi..kitaorang gerak 2 kete je lah..semua 13 orang..termasuk 2 kanak2...hahaha


bergambar dulu!!


pOsing!tengok pandak gedik..hahaha


aku ngan kakak ila

selepas urusan tiket selesai..apalagi..masuk trus arh wehh!!teruja tul arh aku tengok air..


uhuhuhu


ambOi...kak ila raba2 pungkoq aku pulak!!


aku ngan pandak


mari berenang!!hahah


pandak jadi kapal!!

dalam kul1.00 abg aja ngan kawan dia datang dari kl..heheh best arh abg kecayangan aku dah datang..ala tapi dia bukan mandi pun..asik merayau je cari apa ntah...'


aku ngan jackel..hahah


baekknye tolong siapkan aku!!huhu


muka aku dah hampir hitam...arhhh tidak!!

dalam kul 3.00 kitaorang gerak balik..dowang singgah kat giant jap beli barang..hehe sampai umah semua penat giler!!



aku yang kepenatan!! cian dak!!hahaha


p/s...kredit tuk kakak tipah sebab bagi voucher diskaun tambun lost world ni..cayang akak!!


10:45 AM |




Friday, June 26, 2009
  Bila Tak Mampu Untuk Meluahkan Kata-kata!!


aku tak tau macam mana nak mulakan entry ni..semua ni macam payah sangat aku nak cakap..aku tak tau kenapa aku sebuntu ini..tak penah aku tidak sepetah ni dalam berkata-kata...tapi aku tau aku harus menyatakan juga hal ni..



petang ni kitaorang akan bertolak ke ipoh..bersama2 family pakngah yang akan tunggu kitaorang kat sana...esok kitaorang plan nak gi Tambun Water Theme Park..



abang ayiesh...


kite nak abang tau keadaan sekarang ni membataskan kite untuk melakukan apa juga bersama-sama..dan abg sendiri tahu apa risikonye kalau abg ikut jugak kan..lagipun abg kan dah exam tahun ni..abg kan jdi harapan maklang ngan paklang..kite nak sangat pegi sama2 ngan abang...tapi kite tak boleh nak buat keputusan untuk abg..kitorang mintak maaf sangat2 sebab terpaksa meneruskan percutian ni tanpa abang..ibu cakap insya allah...lepas abg pmr ibu akan bwk abang pulak...



abang ayiesh..

kite tak tau nak cakap apa lagi dah..cuma kita harapkan sedikit pengertian dari abang..kita mintak maaf sangat2..dan kita nak abang tau yang kita sayang sangat kat abang..


p/s..payahnya nak meluahkan!!arhh



2:25 PM |




  bicara tanpa makna..


petang semalam ibu balik keje bagi tau makteh call cakap dah pos buku citer ngan cd ben10 aku...heheh happy arh aku...nak kepastian aku call makteh petang tu jugak..

aku...elllo makteh

makteh: iye adik..

aku: btul ke makteh dah pos cd game ben10 ngan buku adik?

makteh: iye..dalam 3 ari sampai lah..(kalau aku tak silap arh)

aku: iye ke makteh...(dalam ati sket punya happy arh)

makteh: iye..cakap apa dik??

aku: timekasih makteh..hahahha

makteh: sama2...



ni la makteh aku masa kurus...
huhu sowy arh makteh..publish gamba makteh kat sini!!

trus letak phone..pas maghrib siap2 nak gi umah uncle kat cheras..ibu ni tak reti penat ke erk??ibu ada hal apa ntah ngan uncle!!dalam kete melayan kebosanan yang teramat..ibu ikut highway LEKAS yang tak lekas sangat lah..hahah..sesekali ibu gelak dengar aku nyanyi...dalam kul 9 malam sampai umah uncle..



sempat lagi amik gambar nih!!haha

aku pelagi trus ajak abg boboy ngan abang irfan men ps2..heheh tu membe kamcing merangkap kazen2 aku tu!!huhu..selesai urusan dalam kul 11.00 kitaorang gerak balik semban...kul 11.45 sampai umah..tengok wresling jap..sambung tengok katun..kul 1.00 am tido..zzzzz..


p/s...sukarnya untuk di terjemahkan perasaan ini!!huh..

8:10 AM |




Thursday, June 25, 2009
  Tanpa Tajuk



kejadian berlaku petang semalam..aku dapat panggilan telefon...ada sore awek yang sungguh lembut di talian..auwww

pemanggil: ello dekboy..

aku: iye..

pemanggil: tengah wat apa tu dekboy??

aku : men psp

pemanggil : dah makan ke?

aku: dah..

pemanggil: kenal tak sapa nih??

aku: diam...

suasana senyap...........sunyi sepi

pemanggil: ni kakak tipah ni dekboy

aku: erk!!!

agak2 arh weh!!aku kenal sore kakak tipah..sapa lah yang dok kaco aku nih!!huh


p/s..mimpi la kalau kakak tipah nak call aku!!wakaka..

8:06 AM |




Wednesday, June 24, 2009
  TAG LAGI DAN LAGI DAN LAGI DAN LAGI DAN LAGI!!

ni tag yang ke 3 dari abg aja kecayangan aku..huhu..kena jawab la...tag ni simple dan sangat sinple...just tepek gambO jerk...aku suka!!aku suka!!meh kite explore apa citer tag ni erk erk erk!!hahaha

Rule : ~

1. Upload 3 kepin pic "candid yang wow~!!" anda.
2. Describe it.
3. Tag rakan2 yang laen..sukati la berapa orang pun..

pic 1


tak ingat sapa amik gambar nih..ni masa celebrate besday abg didiey...cool ni beb!!tengok arh munchUng aku iteew!!tengok penghayatan aku kat air oyen itu..cool je deh!!~ntah laa..tak tau nak describe ape lagik dah..

pic 2


gambar ni aku tak ingat la bila tangkap..yang pasti masa ni aku masih encem dengan rambut panjang aku..cool arh aku kira gamba aku nih!!hahaha

pic 3



ni pulak tangkap masa nak gi mersing...mesti arh ibu yang tangkapp...cool beb gambar ni dengan aku bertoncit sambil menganga mulOt...hahaha.


aku nak tag diorang..hahahaha..korang kena wat jugak..tak boleh tidak...ni kes paksa gak ni...sebab menda ni simple sangat...

-kakak tipah
-dak anggun
-kakak naniey
-kakak anaz
-abang didiey
-kakak leeyo
-abang ayiesh
-abang chenz
-kakak tiqah

-pu3

wakakaka~


8:07 AM |




Tuesday, June 23, 2009
  AWARD DARI DAK ANGGUN

kali ni aku dapat award dari dak anggun..heheh cumil gak award ni..kaler pepel tuh!!hahah

1. Copy award untuk diletakkan di blog anda.



2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.
- cute
- gigi berlapis
-suka gelak kuat
-suka lepak ngak ibu aku
-kuat mengamuk!!hahaha

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
- budak lelaki umo 5 tahun
- Seorg yang cerewet
- suka membebel
- kekasih yang romantik
- sangat giler pada game
- jadi penghibur pada orang lain
- sedikit comel
- seorang yang kemas
- suka gigit jari
- suka semua menda yang berkaitan dengan air!

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka..

* KAKAK TIPAH
seorang sahabat merangkap kakak aku di alam maya..seorang yang sangat cantik menurut mata aku..mempunyai sore yang sungguh lembut dan bisa mengetarkan sukma ..camne tuh??.mempunyai ketinggian yang agak tinggi dan badan yang sedap2 di pandang..bukan di pegang..berjiwa sensitif tetapi keras ati..pencinta yang setia..hanya `dia' di hati..kuat mengamuk..giler surfing tak kira masa keadaan dan waktu..gile bukak fb sampai kul 2.00am..itu bukti yang nyata..hahaha.mempunyai mulut yang sunggOh seksi..aawwww!!~

* Abang aja
abang sepupu aku..seorang yang sungguh attractive dan encem..nampak kasar di alam maya tapi seorang yang sangatlah pemalunya di luar..giler pada music..suka main gitar tapi tak suka nyanyi..makanan peberat cekodok air panas...hahaha

* kakak naniey
kakak sepupu aku merangkap baby sitter aku kalau ari sabtu/ahad..suka mengomol aku tak kira masa..suka panggil aku baby biarpun aku tak penah layan dia..hahah..suka minum susu aku biarpun tanpa izin aku..badan agak berisi..tu arh sebab aku suka lepak kat pangku dia...ilexx jerk!!hahah

* ABg Didiey
abang sepupu aku..pendiam..tapi suka wat lawak..pandai main alat muzik..pandai nyanyi..skrg ni tengah mencari calon awek setelah di tinggalkan awek atas2 sebab tak boleh di tulis di sini..;-)

* abang ayiesh
abang sepupu aku yang aku sangat sayang..chenta giler kat syana kembung mulOt..bia pun apa yang terjadi..baru berjinak2 ngan gitar..sore sedikit sengau tapi okeh lah..anak tunggal pada family maklang aku..mempunyai rumah yang sangat lawa tapi tak suka dOk kat umah..camne tu!!

*abang chenz
solo lagi sekarang ni..orang perlis...giler tengok wayang ngak makan fast food..cakap perlis sungguh pekat sekali..sapa yang jadi awek dia untung sebab dia seorang yang sungguh romantis..anak mak..MOKKK!!!.

* Kakak anaz
anak kelantan versi jepOn...putih melepak sampaikan kalau dari jauh dah leh nampak kulit dia yang putih mulus..seorang yang sungguh blur tahap cipan...senang je kalau nak tipu dia nih!!hahah..lemah lembut je orangnye..penah jumpa sekali masa open house umah dak anggun..hahah


12:44 PM |




  MARI MENJAWAB TAG

arini ni adalah ari menjawab tag..dah ramai yang bising aku tak jwab tag dOwang..so aku akan abadikan hari ini untuk menjawab tag2 yang tertunggak okey!!hahah tag ni abg ajar yang kasik...hahah..soalan ni macam perli aku jerk..hahah meh kita tengok sapa yang kena!!

M.A.R.A.H

1. Bila anda last kena marah?

-semalam je..hehehehe..


2. Kena marah dengan siapa? Letakkan nama penuh dia..
-kena marah ngan ibu sebab aku nangis..acik tak kasik aku men ps2..asik dia je nak men~

3. Apakah tindakan anda bila kena marah?

-sudah semestinye la aku menangis..ngaaaaaa...


lebih kurang camni arh aku muka aku

4. Apakah perkataan pertama yang keluar selepas anda dimarahi?
-"uwahhhh...."
(yang tuh pun dikira sebagai perkataan ke?)

5. Antara bentes kaki dengan pijak kaki, mana pilihan anda jika anda dapati anda tidak bersalah?
-ape barang pijak kaki..tak best laa..aku rasa nak ciOm2 je sapa yang marah aku tu
h~pastu aku smack down dia..patahkan leher dia ngan kusi..wakakaka)

6. Rasanya bila anda kena marah, anda akan lepaskan pada insan sekeliling? Or siput tepi pasu? Or pokok daun semalu?
-aku diam seribu bahasa jer..wat derk je lah..


7. Apakah ucapan anda pada orang yang suka marah2?
-"ilek arhh.." ..~


8. Senaraikan beberapa orang yang anda rasa boleh jawab soalan nih...

-kakak tipah..

-kakak naniey...

-kakak anaz ...
-abang chenz...
-abang didiey...
-abang ayiesh..

kena marah ni normal la kan kan kan!!nak2 budak kecik cam aku nih!! dah selesai satu tugas...ada beberapa tag lagi...hahah?



8:02 AM |




Monday, June 22, 2009
  DILEMA CINTA-UNGU



Ungu – Dilema Cinta

Seberapa salahkah diriku
Hingga kau sakiti aku begitu menusukku
Inikah caramu membalas
Aku yang selalu ada saat kau terluka
Seberapa hinanya diriku
Hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
Tak ada satu pun perasaan yang mampu membuatku begitu terluka

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Telah ku coba segala cara
‘Tuk bahagiakan kamu
Merebut hatimu
Namun tak semudah yang ku bayangkan
Bila kau tak inginkan ku ’tuk di sisimu

Tak pernah kurasakan sebelumnya
Menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
Meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

entry ni takde kena mengena ngan sesapa..saja je letak lirik lagu ni sebab aku suka lagu ni!!suka sangat!!.....

4:22 PM |




  Terkenang Semasa Dulu!! HAHAHA

ni lagi satu entry mengarut dari aku...bosan tahap melampau dah ni!!tak tau nak wat apa..godek2 blog..update ler..pe lagi..
kat sini aku nak letak 2 gambar dalam aksi yang sama...tapi keadaan yang telah berlaku beberapa tahun yang lampau...hanya untuk hiburan je nih!!abg ayiesh ngan acik..sory arh kita publish gamba abg masa zaman kanak2...hahah


sapa paling tomei??hahah hahah ayiesh geyam ngan kite!!




haha orang yang sama dalam aksi yang lebih kurang sama arh!!





sama dak??
hahah nak gelak pulak tengok gamba kite kecik2 dulu...lagi klaka tengok muka abg ayiesh ngan abg chik...skema giler dowh!!hahha





gamba takde kaitan ngan entry..cuma teringat kan sweater kakak tipah yang sama kaler ngan sweater aku je..hahah


10:56 AM |




  AKSI AKU BERKACA MATA!



ni namanye entry mengarut!!entry ni aku tujukan kat makteh ngan mak...dah dorang cakap suka tengok blOg aku sebab banyak gambar..jadi aku kena la tunaikan impian dowang...kang dowang majuk susah plak..hahah..

dua arini aku tak wat apa pun..takde aktibiti pun..dah ibu sibuk je mengemas umah..mendobi lagi..dah next week ibu nak gi jenjalan lagi...kuar pun bila anta acik ngan abang ayiesh tuisyen jo...bosan gak kekadang bila dok umah je ni..layan ps2 ngan psp je la..sesekali layan katun kat atro!!

ni nak letak koleksi aku berkaca mata..hahah encem dah aku??






tolong jgn cakap aku cam phompuan!!huhu



aksi cermin mata bertOncit!!haha...abaikan gigi aku tuh!!



haha jangan jeles!



waduh!!waduh!!



hahah saja je ni sebenarnya..tak tau nak tulis entry apa..sila2 la cuci mata erk erk erk!!!

8:30 AM |