<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7439928185795496342\x26blogName\x3dDekBoy+-+Lagenda+Budak+Nakal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/\x26vt\x3d6587125613494376646', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Friday, October 30, 2009
  toche!!!!



aku happy sangat...sebab apa aku happy...hehehe sebab aku dapat barang dari makteh...kotak tak dapat lagi pun..ntah bila nak dapat tak tau arhh..tp barang ni makteh hantar melalui kawan dia...hehehe..mekasih arh makteh...ingat kat adik.terharu plak rasa ati nih..hehehe


jam ben10..


ada laser dowh!!


cemat dak?ahaksss

pastu makteh bli aku tshirt satu....cun la tshirt ni...aku suka sangat2..nanti leh arh gi deting pakai baju ni...mesti aku nampak comel..*giler pasan*


cantik tak?


encem je dorh!!

last skali makteh bagi cekelat...macam dia taw2 je yang aku ni pengemar cekelat..hahaha sungguh yummyy sekali coklat yang makteh hantar...toche banyak2 makteh..sedap arh...


cantik je..sayang nak bukak..


taraaaa...yang putih tu tuk gwen..ahakssss

best sangat bila dapat barang makteh hantar..sonok..toche bebanyak erk makteh..kalau ada rezki lebih bli la coklat tu lagi..sedap sangat..adek syuka...cayangggggggg makteh sangat2...uumahhhhhhhhhh


.....dah boleh jawab call...sore pun dah semakin lunak...*ati berbunga2*



8:07 AM |




Thursday, October 29, 2009
  aku dan lolipop...



aku ni tak serik kot..dah patah gigi sebatang sebab lolipop tp masih berani lagi nak makan...wakakaka!!ibu slalu marah aku tp aku ni degil...dah benda sedap kan kan kan...mestila aku suka...ni 1st time aku makan balik semenjak kejadian sadis menyebabkan kepatahan gigi aku yang dulu...huhuhu...


yummyyy...


nikmatnyaa..


best


geng makan lolipop..

sedapnye dapat makan lolipop..ni pun sebab wan yang bagi..klu nak harap ibu bli takkan punya lah....nanti nak ajak gwen makan lolipop pelangi arh...mesti gwen suka...hahaha...ibu jgn marah erk..opsssssssss


....heppy sgt dpt denga sore `dia'...dah sihat dah la..rajin2 makan ubat taw...


8:57 AM |




Wednesday, October 28, 2009
  pacarku yang cantik,,,



“Pacarku Yang Cantik”

Kadang Kau Tanya-tanya Lagi
Apa ku Punya Kekasih
Paksa Kau Paksa-paksa Aku
Karena Kau Pun Ingin Tau


Malu aku Tersipu Malu
Saat ku Jawab Tanyamu
Tapi Awas Kau Jangan-jangan Mau
Karena Dia Kekasih

Dia Adalah Milikku Seutuhnya
Karena Dia Dia Dia

Pacarku Yang Cantik
Cantiknya Pacarku
Kalau Tidak Cantik
Bukanlah Pacarku

Pacarku Yang Lucu
Lucunya Pacarku
Kalau Tidak Lucu
Bukanlah Pacarku

ada banyak video ibu rakam aku nyanyi lagu ni..tp sume macam tak sesuai letak kat sini..video ni abang ayiesh yang rakam..aku mengharapkan sedikit kesempurnaan...tpi mana boleh..sebab aku bukan penyanyi...harap `orang' tu suka dengar...huhuhu


....kalaula dia tau..kalaula dia rasa....alahaii.


8:13 AM |




Tuesday, October 27, 2009
  besday siti hajar.....


25/10/09..ari ahad..arini kitaorg nak gi umah makbusu...makbusu ni kazen ibu aku...awalnya dorang ajak gi kenduri doa selamat...last2 rupanya arini besday siti hajar..anak makbusu yang kecik..alahai ibu malu dowh..tk bawak adiah apa ni..last2 pakat nak maklang kasi duit jerk..hehehe..pas zohor kitaorg gerak...umah makbusu ni dekat tak dekat..jauh tak jauh la..tp masih dalam area seremban lagi...kat seremban selatan...kitorg gi 2 kete...ibu ngan paklang...


ngan ayiesh

otw nak gi paklang singgah kedai honda dulu...alahai....nak booking kete ke maklang?huhuhu...kul 3.00ptg baru sampai umah makbusu...punyala lambat..sabar je la erk..


yummy...paklang ngan ayiesh


bajet comel..wakakaka!!!


yummyyyy...


ngan kakak naniey..


family makbusu..hadziq je takdo..


besday gurl minun susu..comelnyee...


ngan abang asri..solo lagi ni...sapa nak jd calun..hahaha


nangis cari ibu..uwaaaaa


nenet ngan nek ngah...dah sihat dah nekngah...


amboi makbusu..sore manthop..heheh


orang sibuk karoke..aku sibuk layan ikan...hahaha

ramai giler orang yang datang..besar2an tul arh..siap ada bbq lagi..syokk.tp kitaorg takleh lama sbb paklang ngan maklang ada hal plak...alahai..dalam kul 5.30ptg kitaorg gerak balik....


......rindunyeee..moga cepat sembuh.........



7:57 AM |




Monday, October 26, 2009
  senyum dalam tangisan...




senyum
dalam
tangisan


sekeping gambar boleh menafsirkan seribu cerita....


8:18 AM |




Friday, October 23, 2009
  kehilangan...




kehilangan-firman idol

reff:
sejujurnya ku tak bisa
hidup tanpa ada kamu aku gila
seandainya kamu bisa
mengulang kembali lagi cinta kita

takkan ku sia-siakan kamu lagi

video ni ibu rakam ari dah lama dah...baru teringat nak letak entry arini...lagu ni ramai yang tak tau kot...tp lagi ni peberat aku skrg ni...aku tak tau kenapa..tp aku suka arh..ibu rakam tang chorus je sbb ibu malas nak rakam pepanjang....

...moga cepat sembuh..lagu ni untuk awak tau..


8:05 AM |




Thursday, October 22, 2009
  akhirnya..



akhirnya rambut aku yang panjang ni aku dah potong pendek dah...jgn tanya aku kenapa aku gunting pendek..aku ada sebab aku tersendiri..aku sanggup buat apa saja demi orang yang aku sayang...huhuhu....jiwang sangat kan kan kan...ahaksss....aku harap pasni `orang' tu akan nampak kemachoan aku..ahakssss





dah bleh senyum


oke ke tak ni erk?


sengihh..

ntahla..aku tak pasti aku ok ke tak bila aku berambut pendek cenggini...ada membe2 ibu masih cakap muka aku nampak jambu..haih...aku tak tau la nak cakap apa...takkan aku nak kena botak kot baru nampak macho...apapun tak kesahla..janji orang tu suka..wakakaka!!

p/s...rindu masih tersisa...hurmmmm


8:26 AM |




Wednesday, October 21, 2009
  anugerah terindah...



ari ahad...pepagi ibu dah angkat masukkan aku dalam kete...destinasi kitaorang arini nak nak gi kelang..nak anta kakak naniey..dia ada kursus kat sana...mengantuk wehh...kul 7 pagi ibu dah
gerak dah...



mengantuk pun bleh senyum dowh..


posing

sampai kat kelang dalam kul 9.00 pagi....lepas abis sume urusan..dalam kul 9.30 pagi kitaorg gerak balik..lapar gler...ibu singgah bekpes kat hentian rehat dengkil...makan nasi lemak yang sungguh la tak sedap...


kat umah maklang..

petang tu maklang ajak gi umah dia lagi...maklang ni sayang kat aku ni..asik ajak datang umah je..kebetulan abang boboy,irfan,kak lang ngan kak auni ada...jadi aku ajak arh dorang lepak skali ngan aku...dan kebetulannya...anak membe maklang..sofea ada..cumil dorh sofea ni..cantikk..putih melepak..


menu kitaorg arini..mee goreng..yummyy..


yummyy..


sofea yang sungguh comel..


aku ngan kazen2 aku..hehehe..


kak lang ngan abang boboy..

yang paling best lagi...malam ni kazen2 aku tido umah aku...sbb esok dorang masih bercuti..aku guna senjata aku je..trus uncle ngan mama cair...walalalawehhh...syokk



9:02 AM |




Tuesday, October 20, 2009
  belum terlambat..



aku nak share aktiviti aku ari sabtu aritu..di akhir2 syawal ada lagi membe ibu buat open house...aku kalau ikut malas nak gi umah2 orang ni..aku rimas..tp kalau ibu ajak gi tengok wayang..laju je aku..hahaha..kitaorg gi 2 buah rumah..mula2 gi umah kakak tiqah dan pastu gi umah anggun..


posing sblum gerak..


menung ingat kat `orang ' tu..alahai..

sampai kat umah kakak tiqah dalam kul 3.30 ptg..ujan lebat gler masa tu..kat umah dia tak ramai sangat orang...tp yang pastinya ramai la gadis2 yang sungguh cun melecun..ahaksss...aku suka arh...tengok menu dia pun mengancam..ada nasi minyak,laksam dan almond london yang sungguh yummy...


ngan kakak naniey..


abang ayiesh ngan abang bob


nenet ngan kak tiqah..

gerak dari bangi...trus gi umah anggun kat putrajaya...kebetulan umah dorang ni dekat je...kat umah anggun makan mee hoon ngan mee goreng yang sungguh yummy...


senyum..


peace!!

dlm kul 6.30 kitaorg gerak balik semban..tp sebelum tu sempat berposing ramai2..heheh


posing dalam lif..hehehe


tingginya acik..wakakaa!!


aku ngan sudais..membe nih..

ini je la penutup syawal bagi aku...hehehe....kecewa gak tunggu `kotak'..tanpa kotak tu raya aku jadi kurang bermakna gak...btulla orang kata.. PENANTIAN SATU SEKSA..memang terseksa sangat lah ni...huahuahua..


p/s..kotak kotak..di mana kau kotak..lama sudah ku tunggu..tak nampak bayang..huhuhu..


8:16 AM |