<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7439928185795496342\x26blogName\x3dDekBoy+-+Lagenda+Budak+Nakal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/\x26vt\x3d6587125613494376646', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Thursday, May 28, 2009
  COMEL DAK KITE!!

saja nak share ngan kowang gamba2 aku yang telah diedit oleh abg ayiesh aku..aku suka sume gamba nih!!aku rasa aku chomel sangat2..mekasih arh abg ayiesh sebab edit gambar kite..nanti
kite banja abg lolipop erk..hahaha

tomei giler!!hahah

aku suka!!aku suka!!

peace!!

cun siOt!!

macam kapel arh!!

kite pun syang abg banget2!!!!hahaha

11:28 PM |




  TENSION AKU!!



tadi ym ngan abang didiy..bohsan arh bila abg didiey cakap dorang tak jadi balik next week..dorang minggu sebelum bukak skolah..baru je ibu plan nak gi cameron minggu depan..alasan pakngah tak dapat coti..alahai..tension arh aku camni!!


3:18 PM |




  KAKAK TIPAH!!

tadi takde keje..merayau-rayau kat fotopages kakak tipah!!hehe tak sangka arh dolu2 kakak tipah ni sungguh skema skalik owang nyer...nampak naif jek..ada beberapa keping gambar yang bila kite tengok kite akan gelak tanpa henti..tak dapat bayangkan dalam keadaan sekarang kakak tipah sungguh brutal merempit sambil meredah kepekatan malam..hahah..akak jangan marah arh kak..



wanita melayu terakhir..haha




sopan sungguh!!bersimpuh tuh!!haha



tak sangka ini la yang merempit malam2..haha



tak tau arh nak kata bila nengok gamba nih!!sopan sungguh dengan tudung munger2..hehe

kakak tipah jangan marah arh!!kite gurau je kakak..heheh..jangan ada yang jeles udah arh!!tapi bia dlam apa keadaan pun kakak tipah tetap mantain ayu..huhuhu..ini seriyes!!



1:00 PM |




  COMEL DAK??

saja nak publish gamba aku masa tido..comel dak??dorang ni suka tau amik gambar aku dalam keadaan aku tak sedia..takde apa2 pun..saja je nak letak..dah tak tau nak wat entry apa dah!!haha



letih siot masa nih!!



terlelap di pangkuan kakak naniey!!huhu



letih dowh!!

sebenarnya banyak lagi koleksi aku tido nih!!macam2 gaya dan stail..hahah tapi ada beberapa gamba yang tak enak tuk di lihat..jadi aku tak publish kan la ek ek...hahah




9:56 AM |




Wednesday, May 27, 2009
  TAG LAGI!!

kena tag lagikaku tak reti nak jawab..soalan nya ntah pepe ntah..tapi kakak tipah yang kasik..harusla aku menjawab..kang dia amuk kat aku..payah arh aku..nak manja2 ngan sapa pulak kang..aku cuba sedaya upaya lah menjawab tag nih erk kakak cayang..

Where is your cell phone? ntah mana ntah....

Relationship? bujang trang tang tang

Your hair? ntah..pendek lurus kot..

Work? takdek

Your sister? anak tunggal

Your favorite thing? Ps2..PsP..

Your dream last night? mimpi jumpa toyol

Your favorite drink? milo..coca cola float ngn susu pediasure coklat dan vanilla..

Your dream car? takdek

Your shoes? adidas..adidas..adidas..

Your fears? ilang PsP aku!!sayang ni weh!!

What do you want to be in 10 years? skulah form 3..masa tu dah ada awek dah

Who did you hang out with this weekend? family aku
..takkan aku nak kuar sorang

What are you not good at? melukis...tak pandai

Muffin? tak suka!!

One of your wish list items? gi London..disneyland paris

Where you grew up? taman coral height, semban....hahah

Last thing you did? men game!!

What are you wearing? suar pendek tanpa baju

What aren’t you wearing? spenda kaler pink!!!

Your pet? takdek..tak suka pet

Your computer? Laptop toshiba

Your life? happy all the time

Your mood? happy!!!

Missing? makteh..kakak siti!

Nickname? Dekboy

What are you thinking about right now? bila lah mood kakak tipah nak pulih..

Your car? takde arh

Your kitchen? takdok

Your summer? soklan apa nih???

Your favorite color? Oren,ijo,merah dan biru..banyak tuh!!

Last time you laughed? Semalam, bila tengok wrestling

Last time you cried? malam tadi...kena paksa try baju

School?
takdek

Love? Allah, famili..harta benda aku!!

So who wants to share their ONEs?? How about? - heheh


- dak anggun

- kakak naniey

- kakak anaz

- kakak tiqah

- pu3
- abg didiey


p/s..kak tipah..kite dah jawab dah tag kakak..heheh puas ati dak!!


2:28 PM |




  KISAH SEMALAM

aku takde cite nak publish arini..macam mengong je otak..semalam ibu balik keje gi beli cd psp aku lagik..peh tu aku ajak ibu gi belik kfc..teringin pulak



beli satu je..mahal giler cd game ni!!

pehtu gi singgah kat watson..ibu beli mandian aku...sume dah abis dah..behsa arh ujung bulan nih..cuma ibu lupa beli losyen ngan colonge aku je ibu lupa beli..ishh



ni arh barang yang tak complete lagik..hahah

pehtu otw balik ajak ibu singgah kfc..lama tak makan...hehhe iye ke lama..tetiba teringin pulak..



dok dalam kete je..bang chik tun beli


bosan lamanye..


bohsan

masa ni sempat call kak hasna..kak hasna ni membe makteh kat london...borak2 jap..windu gak kat dia..dulu dia penah dok ngan family aku sebulan..lama tuh!!dia cakap nak balik sini jumpa aku..tapi tak tau arh bila!!dia janji nak beli aku beskal bila dia balik nanti..aku sebenarnya tak minat sangat..motor aku pun terbelengkalai kat umah..tak bawak pon..tapi kalau tul dia nak bagi hadiah kat aku..heheh aku nak mintak benda lain je lah...aci dak!!hahaha..



9:05 AM |




Tuesday, May 26, 2009
  1..2..3 dah.....

makteh..adik dah tunaikan janji..hehe adik dah kira 1-100..kite dah tau dari taun lepas lagi dah tapi saja taknak kire..hahah


video

kalau tak betOl tu biasa arh..nak cepat..dah ibu dera aku soh kira sampai 100..lebih dowh!!

p/s..abaikan lubang idung aku tu..hahah aku tau memang besau..tak macm idOng kakak tipah..manchOng..hahah


2:29 PM |




  SAMA TAK??

dua2 ni gambar aku...kire dua2 gamba ni gambar yang aku suka..yang bOtak tu masa umO 2 tahun..yang lagi satu gambar skrg..heheh tengOk arh gaya aku...nak geyak arh pulak..SAMA!!heheh



hahah klaka aku bOtak!!



aku skrg..dah berambut..tapi gaya tetap sama..hahah


9:52 AM |




Monday, May 25, 2009
  ........SEANDAINYE.....

video ni ibu rakam masa tunggu maklang gi pasar..geyap arh..ibu guna henpon je rakam..ntah pepe ntah ibu nih!!!padahal camera ada je dalam kete..xmo guna pulak..kan dah gelap gamba..pecah2 pulak..bikin panas ati je ibu nih..tapi takper arh..janji aku dapat nyanyi!!hahah
ni salah satu peberat lagu aku..maklang selalu bising cakap lagu ni tak best!!tak pe arh!aku suka!!..

video

Seandainya - Radja

Engkau yang pernah mengisi cerita hidupku
engkau yang pernah memberikan aku cintamu
mengapa kini kau pergi tinggalkan diriku
setelah engkau luluhkan hatiku untukmu

* aku menyayangmu
dan aku mencintaimu
kekasihku

reff:
seandainya bila waktu dapat berubah
aku ingin ulang kisah yang pernah ada
dan biarkan cinta basuh luka yang tersisa
agar aku tak lupa dari rasaku yang fana

tapi kini semua tlah sirna
bersama bayangmu, cintamu dalam hidupku
ooooo

engkau yang dulu slalu ada di sisiku
engkau yang slalu bisikku ”aku cintamu”
mengapa kini kau pergi tinggalkan diriku
setelah kau luluhkan hatiku untukmu

seperti biasa lirik perlu di letak di sini supaya korang paham apa butir lagu aku nih!!hahaha..yang penting kite enjoy!!!!!!!!!



11:54 AM |




  JOM MANDI PORT DICKSON

semalam macam biasa rutin aku ari ahad ni..tak penah nak dOk kat umah..kalau tak gi mandi jeram kitaowang gi mandi laut..saja nak menghitam kan kulit aku nih!!owang kata kalau itam lagi tambah machO..btol ke??ntah arh!!aku pun tak tau!!owang arh yang cakap..pas amik acik ngan abg ayiesh tuisyen aku,ibu, nenet,makndak ngan kakak naniey gerak arh gi pd..dalam kul 1.45 petang



hapening giler dalam kete!!

sampai pd dalam kul 2.30..owang tak ramai sangat..kire memang ngam2 ar dpt tempat duduk dekat ngan parking..tak arh penat nak memunggah barang..sampai je kitaorg makan2 dulu..lapar dowh!!



best arh makan mee nenet masak!!

pas makan kitaorg pun terjun!best giler!!air pasang masa tuh..huhu sungguh best sekalik!!



aku, kak naniey ngan makdak..best wooo





dalam siOt air nih!!sesak napas aku!!



abg ayiesh yang sunggOh seksi sekalik!!

selesai mandi manda..dalam kul 6.00 ptg kitaOrang gerak balik..letey sesangat..tertidO dalam kete sampai arh kat umah!!



9:02 AM |




  SEA PARK, SEREMBAN 2

ari sabtu lepas aku takde plan nak gi memana..ibu cakap bohsan duwit tadek..aku pulak bowing dok kat umah..aku ajak ibu gi sea park kat sban2.leh arh singgah kat juscO.ala tak beli pepe pun gi jenjalan pun ok gak ar kan kan kan bu!!kat sea park ni banyak ikan..cantik2 giler..dapat gak hiburkan hati bila tengOk gelagat ikan2 ni...gemOk2 sume..geyammm arh tengok!!
sampai juscO ibu plan nak beli cd game PSP akuh!!ada games murah nih!!20 in 1..baru rm69.00..yang paling murah tu sih!!pehtu ibu gi jenjalan bli barang dapor..



penyalahgunaan stroller..hahaha



peberat kite..cendawan goreng..nak ker!!


aku ngan baby sitter aku!!hahaha

peh dah beli barang2 tu kitaorg gerak gi sea park..heheh best arh tengok ikan..cantik giler..gemOk2 tuh!!





rasa nak tun je kat bawah nih!




buwekkkk!!




sedih plak nengok ikan2 ni makan macam nak pecah pewot!!



dalam kul 7.00 kitaOrang gerak pulang..ingat nak lepak lagi tapi nenet bising nak balik..dah nak maghrib!!next week ingat nak ajak ibu datang lagik..huhu


8:32 AM |




Friday, May 22, 2009
  AKU.. PSP..DAN ....

aku wat entry ni bukan aku nak menunjuk2..ni sekadar hiburan aku jerk..semalam bukak blog kakak tipah...nampak dia pakai baju biru..cam lawa pulak..aku pun teringin nak pakai baju biru...hehehe..mujur ada satu baju aku kaler biru..ni pun rasanya baju makteh beli lama dah..mujur muat lagi..aku ni kan mantain kurus jerk..hahah..smalam gi terminal one..cari games tu psp aku..ibu balik kul 6.00 ptg trus je aku, acik ngan faris gerak..abg faris pulak sakit kepala..ibu singgah farmasi beli panadol..



ni la psp aku..aku nak kaler putih..dpt itam pon takper arhh..aku suka gak!!




tengah syok main nih!!



cayang kat harta aku nih!!haha

pas balik anta abg faris ngan acik..aku, ibu ngan maklang g giant..maklang nak beli apa ntah..ibu jadi driver maklang..hahah..sempat gak snap gamba nak tunjuk ngan kakak tipah!!saja nak tunjuk kat kakak tipah!!encem dak kite ngan baju nih!!hahah





watcha!!




aksi aku yang paling seksi..hahah


2:01 PM |




Thursday, May 21, 2009
  SURATAN ATAU KEBETULAN!!

aku nak upload gamba.tapi hp kat owang len..bosan arr takde entry nak tulis..aku fikir2 balik nape erk org asik cakap aku suka raba2..haha sket2 adalah..tapi taklah sampai memudaratkan sesiapa...haha..orang cakap aku comel..cute..nakal..encem..aku pun tak tau arr btOl ke tak..aku harap btOl arh..hehe agaknye sebab tu ar ramai yang suka pelOk2 aku..ciOm2 aku..
tapi yang aku tak pueh ati tu..dorang lak leh cakap aku raba2 dorang..camne tu??korang nilaikan lah sendiri berdasarkan pada gambar di bawah!!hahah



aku tersepit..aku tak raba pong




tengok sapa raba sapa?hahah



oh tidak!!



aku dipelok lagi



sapa gatal gi dukOng aku!!haha




sapa pelOk sapa?huhu



kite di pelOk okey..



aku tak pelOk pun kan??

aku tak rasa aku ni jenis suka raba Owang..Owang yang raba aku adalah..sapa2 yang tak penah jumpa aku tu jangan arr takot2 nak jumpa aku..aku ni budak lelaki baik yang cOmel..hahah



1:38 PM |