<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7439928185795496342\x26blogName\x3dDekBoy+-+Lagenda+Budak+Nakal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/\x26vt\x3d6587125613494376646', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Wednesday, November 25, 2009
  rilex m.i.n.d.a



ari minggu baru ni kakak naniey balik..rindu la kat kakak naniey skrg ni..sibuk manjang tau..taula dah keje tempat baru...tempat tinggal pun makin jauh...nak wat camne kan...rezki kat situ ..kakak naniey dah janji nak banje kepci...aku tuntut la masa ari ahad aritu...hehe..aku ni jenis takleh org janji pepe ngan aku...memang sah2 aku ingat...*jeling kat gwen*..kebetulan kat semban ni ada bukak kepci cawangan baru..besar gak la tempat dia ni...saja nak cuba makan kat situ...hehehe


tunggu makanan


nenet bosan


ayiesh yg poyo


menung je konish..hehe


budak comot..iyekkk


penyumbang dana

pas makan cuba aku cuba call orang tu..tp dia tak angkat pulak..bosan dowh..payah nak angkat call skrg ni..tp mujur la malam tadi dia angkat gak call aku...kalau tak agaknya aku majuk seminggu...hehehe....


muka bengang...

toche kakak naniey sbb ceriakan hari kite..hehehe..saja je nak tepek gambar sebenarnya..takde idea nak tulis apa kat blog..tp nak tulis gak...wakakaka!!!


...beberapa perkara yg mengecewakan berlaku minggu ni..haih...

8:08 AM |




Tuesday, November 24, 2009
  epi belated besday kOnish..



17.11.09 besday konish yang ke 10 tahun..tp sbb masa tu ibu keja dan tak sempat nak jemput konish..jd jumaat lepas kitaorg plan nak celebrate besday konish..maklang janji nak banje kek..hehehe..potong kek lagi...aku suka..aku suka..hehehe..macam behsa pas isyak kitaorg gerak gi umah maklang..maklang ajak wat kat sana je senang..sebab maklang nak masak bihun goreng...yumyyyyy...paberat aku tu...hehehe


yummmyy


best..


aku ngan konish..


gambar wajib


ready nak tiup lilin ni


hehehe


aduhh..paklang wat lawak plak..hehe


potong kek..

sebelum balik sempat lah bergambar kat taman..tempat wajib nak amik gambar kalau gi umah maklang..hehehe



aku tak de nak cakap apa..nak doakan konish aka kak anis panjang umo..murah rezki...dan berjaya dalam pelajaran...cayang kakak anis sangat sangat sangat....muahhhhh..

..tak sangka 20sen tinggi nilainya..ermmm...

10:35 AM |




Monday, November 23, 2009
  aku kena d.e.r.a


aku kena dera ke?hehehe taklah sampai mcm tu...ari minggu je bila cuti ibu sibuk mengemas rumah apa yang ptut..amik alih keja kak siti..ishh aku windu kat kak siti la..bila la nak balik..aku sebagai anak yang baik takkan nak biar ibu wat keje sensorang..aku pun kecik lagi kan..apala sangat yang aku leh wat..hahaha..nak tengok aku wat apa?


gosok baju sendiri tu


payah gak ni


boxer pon kena gosok ni..baru encem


hehe

tu je la yang aku leh wat..pastu aku tolong lipat kain pulak..lipat baju2 aku je ..aku asing2kan ikut kategori lah...hehehe..letih jugak rupanya wat keje umah ni..ingat senang...bangchik ngan abang ayiesh pun kna operasi kemas umah gak...padan muko dorang...wakakaka!!


8:09 AM |




Friday, November 20, 2009
  a.k.s.i p.e.b.e.r.a.t


baru aku perasan bila bergamba je aku ada aksi2 peberat aku...bila belek2 balik gamba aku...memang aku selalu buat aksi yang sama je...nak gelak pun ada...hahahaha..saja nak letak beberapa keping gambar aku dalam aksi yang seakan2 sama...wakakaka!!!


peace


peace lagi


peace lagi dan lagi

dan aku tak sangka rupanya gwen suka gak buat aksi cenggini..tak caya?hahaha


sama dak?

sebenarnya takde idea nak tulis apa..belasah je la...huhuhu..


8:23 AM |




Thursday, November 19, 2009
  b.i.l.a b.o.s.a.n



aku bila bosan aku suka melukis...agaknya aku ni memang minat melukis la kot..pastu aku suka gak tengok lukisan yang cantik2...tak taula knp..tp aku lagi suka la kalau dapat tengok gamba gadis2 yang cantik2 dan comel2..hahaha *gelak gatal* baru2 ni aku bosan sangat...gwen plak asik sibuk menari je...bila baca blog je asik gi menari je la..sambil2 pegang2 pen tu..aku lakarkan la gamba katun gwen menari...hahaha ni lah hasilnya..sebenarnya ada 3 lakaran katun..tp ibu tak sempat snap gambar...ibu sibuk plak masa tu ngan paklang ngan maklang..borak2...cuma ni je yang ibu sempat rakam...cun dak?ahaksss


kepala dulu.haha


gwen menari..ahakss

saja je suka2..aku kalau melukis je mesti kuar gamba katun...tak taula napa...dah otak katun kot..hahaha..gwen jgn marah arh..ben gurau2 jerk..


..awak..tite rindu sangat tau kat awak...bilala awak nak free tuk tite (:..
lagu `aku bertahan' kt blog ni khas buat awak...dengarlah..huhuhu


8:16 AM |




Wednesday, November 18, 2009
  l.u.m.ba h.a.r.a.m



ni video aku berlumba beskal ngan kak auni...haha dah bosan men game je..tp sian arh kak auni men beskal aku masa kecik...dahla kaki dia tu panjang...aku ltk video yang aku menang je la ek..yang aku kalah tu kira burn lah..wakaka!!

video


video

pasni nak ajak gwen merempit lak lak...tp ngan gwen nek moto lah..ada branik...wakaka!!


9:29 AM |




Tuesday, November 17, 2009
  keterujaan aku


ari ahad asik ujan jer..bosan dok umah..aritu family uncle balik...mujur la ada abang boboy ngan abang irfan.....seronokla idup aku sket...men game sesama...petang tu ajak ibu gi citypark kat seremban2..tengok ikan...kan aku suka tengok ikan...wah!!mujurla ibu stuju....


kita minum dulu

sampai kat sana ujan lebat lagi plak..jd ibu ajak kitaorg lepak kedai mamak makan roti canai dulu...best arh....peberat aku tuh.


yumyyy..


sedapnya


ayiesh yang poyo

pas ujan teduh...trus gi bli makanan ikan...teruja tul kazen2 aku...dorang ni sume suka tengok ikan...cam aku gak arh...yg tak syok satu jer...ibu tertinggal kasut aku..yg ada kasut merah je dlm kete....uwaaaaaaa...mana maching ngan suar askar aku ni..hilang macho aku tau..apala ibu ni..haih..


kaki posing..ngan kazen2 aku


gayat tengok ikan..banyak giler




gemOk2 ikan tu..


sian aku pendek..tak sampai..


berebut2 nak bgi ikan makan


aku ngan acik

tengah syok2 bagi ikan makan..ujan turun lagi plak..alahai...sume kena gerak balik dah...tak puas arh..nanti minggu depan nak ajak ibu datang lagi arh...

aku windu kamu..sangat2 rindu...sungguh...


8:07 AM |




Monday, November 16, 2009
  sempurnakan duniaku


aku sonok bila kakak naniey balik umah...leh arh lawan gado2...dahla minggu lepas dia tak balik..sibuk baru pindah umah baru la tu..haih..sejak akhir2 ni sibuk manjang..asik outstation je..bosan arh aku cenggini...takde geng nak bemanja..ahaksss..yg syoknya kakak naniey bagi adiah kat aku..hehehe..


apa benda ni erk..


erkk..



mouse rupanya..hehehe toche la kakak naniey...macam tau2 je adek nya mouse dah rosak...baru je ingat nak suh ibu bli baru..last2 kakak naniey dah bli tuk aku...comel dowh...kecik jerk..sesuai lah ngan saiz tangan aku yang comel ni...wakakaka!!senangla aku nak berblog dan berpesbook pasni...takla terkial2 lagi..toche!!toche!!


8:56 AM |




Friday, November 13, 2009
  keriangan aku


petang semalam ari yang aku tunggu2 pun sampai arh...kotak yang makteh hantar dah sampai..hehehe sunggoh sonok arh rasa hati ni...toche!!cayang makteh sangat2...aku tak bukak pon kotak tu...kena tunggu ibu balik keje...baek dak aku?ahahaha
sebenarnya barang aku tak banyak sangat pon..tp aku ni tak sabar nak tunggu barang tuk orang tu..camne la rupanya barang tu erk...mesti cantik..huhuhu...


hehehe..ni yang aku paling suko!!


bru syok men ps2 ada menda ni..


suar yang aku dpt..cantik dowh!!aku suka!!


nti nak pakai gi jumpa gwen..


barang2 aku

pheh..akhirnya dapat jugak kotak2 ni..2 kotak yang makteh hantar..banyak baju kazen2 pompuan aku jer...ibu pening kepala nak bahagikan2 sume pakaian2 tu...hehehe tu la bila anak sedara ramai sangat..wakaka!!!aku syok gak malam td sebab kakak naniey balik...berganda2 la keseronokan aku...dapat tido sama2...hehehe!!


...tak sabar nak tengok reaksi muka org tu bila dpt benda ni...ermmm...



8:21 AM |