<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7439928185795496342\x26blogName\x3dDekBoy+-+Lagenda+Budak+Nakal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/\x26vt\x3d6587125613494376646', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Thursday, January 28, 2010
  j.a.l.a.n-j.a..l.a.n jb.


entry dah lama ni..tak sempat nak letak..huhuhu..kebetulan gwen ada kelas kat jb 15/1 lepas..ibu lak tak buat apa..kitaorg plan nak teman la gwen gi sana..ala dpt gak jalan2 kan..tak penah gi jb lagi ni..1st time ni dowh...teruja..hehehe...ari jumaat dlm kul 5.00 jemput gwen kat komuter semban...trus gi jb..huhuhu...kelam kabut gak cari hotel sbb sampai dah malam jugak lah ..dan gwen nak cri hotel yg dekat2 ngan utm skudai..ya la dah kelas dia kat situ..dan akhirnya dpt gak dok kat hotel goodhope..eh btul ke ni?belasah je pon..hik hik hik..

dlm bilik..hehehe
malam tu laparlak..kitaorg kua makan mcd je..gwen banje..toche yek gwen banje ben...hehe..pastu balik bilik..gomol2 ngan gwen jap...zzzzz....

ari ke2..
pagi2 gwen dah siap2 nak gi kelas..aku tido lagi..ngantuk dowh..takde aktiviti arini lah pulak...haih..rindu plak kat gwen..bosan down dia tkde...takle gurau2..gomol2..pas mandi..lepak bilik jap..makan biskut je bekpes aku..hehehe time lunch ibu dah janji ngan abg slay..abg ewan nak gi makan...so lunch aku aritu kat dangabay...cam best gak tempat ni....pas makan balik bilik...lepak tengok tv..men psp sementara tunggu gwen balik kelas..

bergambar sebelum kuar..
malam plak kitaorg gi dinner kat warisan ..dah janji nak gi makan ngan abg slay lagi..dlm kul 9.00 dia dtg jemput kitaorg..abg ewan pon ada gak..abg yg suka senyumm....tempat ni mcm menarik gak la..tpi makanan dia kurang arh..tak yummy la abg slay..

tak sah tak bergomol..hehe

main buih..
pas makan kitaorg ronda2 kat bandaraya johor bahru..tapi kejap je la aku menikmati keindahan malam kat jb..sbb aku dah zzzzzzz...

ari ke3...
arini time tuk pulang..dah puas bergomol2 ngan gwen ateh katil..ishh malas nya nak bangun lak ....pas mandi siap2 nak check out dah..mesti pasni aku rindu kat gwen balik..dah kena berpisah dah pon..huhuhu...sebelum tu sempat bergamba gak..hahaha

peace!!

gambar ni aku suka..

sama2 geram..ahaks!!
pas kemas barang..check out..trus gi makan kat gerai singgah selalu dkt ngan danga bay..cam best gak tempat ni..ramai giler org..dan banyak giler lauk..hahaha

tunggu makanan..

senyuman nak goda gwen..ahakss!
pas makan gerak gi dangabay...ibu ngan gwen nak gi bank..sempat gak la gwen ngan aku gi lukis gambo..murah je..rm20 jek sorang.hahaha

ni lah hasilnya..cun tak?haha
pastu semua selesai gerak balik semban...gwen nak balik kl la..hahaha...sonok sangat weh dpt abiskan ujung minggu aku ngan gwen..alahai..ntah bila la dpt cuti sesama lagi camni..sonok jek rasa..

zzzz...
sampai semban awal lagi..pastu ujan plak..so ibu trus anta gwen gi amik moto kat opis dia..cian buah ati aku ni..kang basah kuyup plak..hehe sampai opis gwen tak ujan plak..ibu plak lapa..singgah makan jap pastu anta gwen gi amik moto..
sempat pose kembong..cumil gwen dowh!!
pastu kitaorg gerak trus balik semban...balik dengan kenangan2 manis aku ngan gwen...*ayat tak bleh blah*..mesti rindu nak gomol2 ngan gwen lagi..alahai..toche kat gwen sbb ajak aku join..mekasih jugak sbb banje bilik hotel..banjer minyak+tol..ibu nak bayar takmo....iskk...

12:30 PM |




Friday, January 22, 2010
  aku..gwen berG.O.M.O.L


gambar ni ibu rakam masa kat johor...aksi2 aku bergomol ngan gwen...sejak kat kenyir lagi aku bila malam tido ngan gwen...bestttt polok2..hehehe...jgn jeles arh kat lelaki2 bujang kat lua sana tu..ahakssss!!

best kena pelOk..

alahai..

best la bila sesekali bergomol camni...agak2 bila la dpt tido sesama lagi yek...hahaha..best jdi budak kecik ni...wat apa sume buyehhh.....

11:29 AM |




Thursday, January 21, 2010
  k.e.n.y.i.r...last day

kenyir..time tuk pulang..cam kejap je masa berlalu..tak puas nak enjoy2 main air dah kena balik plak...cam besa check out kul 1.00pm...sebelum kuar tu sempat lah bergambar kenangan dulu kat playground kat situ...hehehe ngan sapo laie..ngan gwen lah...

gwen tanpa makeup..menten cantik..

ngan abg epan..kak ila..peace!!
pas semua dah siap barang..dlm kul 12.30 kitaorg gerak balik..sbb dah janji bot kul 1.00pm..cam tak best je nak balik dowh...kejap je rasa..

bergambar ngan gwen..

sempat bergamba reramai sblum balik..
kitaorg naek 2 bot..dah kitaorg ramai sangat..dlm bot aku duk asing ngan gwen..sbb abg aja dah culik aku naek bot ngan dia..haih...sampai jeti dlm kul 1.40pm..sementara tunggu dorang punggah barang..sempat lagi bergamba tu..dah gila bergambar sume dah..

merajuk gwen tinggal aku..

heheh..kucing pun nak join gak..

sapa paling tomeiiiiiiiiiiii??
pas tu kitaorg singgah makan tengahari kat pantai batu buruk...kat situ nti baru berpisah ngan family pakngah...dorang nak balik Perlis...

empat jejaka...ahakss

sempat bergambar ngan gwen..ahakss!!

jangan jeles!!huhuhu
abis makan...kitaorg meneruskan perjalanan balik..nak singgah kuantan antar abg aja dan trus balik semban... pakngah trus balik perlis...seblum tu singgah makan sata ngan otak2 kat mana ntah..tak hinggat lah..haha..tpi sungguh la tak sedap...tak suka lah..isk..

sempat posing..
uncle singgah makan kat temerloh..kitaorg tak benti pon...sampai karak...singgah amik acik ngan abg jimmy...anta gwen balik kepong...dan kitaorg trus balik semban..sampai rumah dlm kul 1.50am..letih gile dowh..tpi bestttt............

8:52 AM |




Thursday, January 14, 2010
  ke.ny.ir

hari ke 2 di kenyir...kalau ikut plan arini kitorg nak gi mandi air terjun..pastu gi berkayak...mandi2 dan malam gi karoke...wah..best2...aku suka...pas bekpes sume siap2 gerak nak gi mandi air terjun...kena naik bot beb...cantik tul tempat dia..tpi tu la nak mandi bahaya skek la..dah aku pun budak lagi...mestila bahaya...

bergambar ramai2.

ngan gwen..

dlm bot..

ngan kak ila..

hehe..

sempat makan..

lawak..

sebelah petang plak..pas makan kitaorg gerak nak gi berkayak..syok ooo...1st time ni aku berkayakk...aku berkayak sekali ngan gwen sama abg aja...hehehe..syokk



muka excited..

mcm family jek..

dah sampai...phewww..
abis bekayak kitorg mandi plak..aku kecik lagi...dah mestila aku mandi ngan pakngah..syok..rasa mcm nak tengelam jek...tapi tak..ahahah camne tuh.

ready nak mandi

pakai pelampung dulu

gwen pun ada..

mangsa bot karam..hahaha
pas semua selesai..balik bilik lah..letih amat2..badan pun rasa nak demam plak..tpi malam ni ada karoke..aku mesti nak nyanyi kan kan kan...hehehe....so pas isyak dlm kul 9.00pm kitoarg gerak plak gi karoke..ala dekat je pon..tak jauh..


sore tak kuar..

ngan gwen..
abis nyanyi dlm kul 12.00am..trus gerak balik bilik...badan dah panas masa ni..ibu bagi ubat..tido...yg syOk aku tido ngan gwen..pelok2 lagi...hua.hua.hua..

8:17 AM |




Wednesday, January 13, 2010
  kenyir


...08.01.2010...plan dah lama...tpi baru tarikh ni direalisasikan..chewah....dlm kul 12.30 mlm kitaorg gerak gi kl..nak jemput gwen ngan abang aja...dan janji tunggu uncle sepemili kat highway karak...dari karak kitaorg gerak trus ke terengganu...aku tak suka jalan malam..bosan dowh..mujur ada gwen ngan kakak naniey layan aku...dan sesekali kitaorg gelak bila dengar lawak bodoh abang ayiesh..

makan mcd dulu..

best kena pelOk...hehehe
sampai jeti tasik kenyir pagi2 lagi...awal sangat sampai...dahla bot kul 2.00p.m..apola uncle nya plan ni...tak menjadik la pulak...kitaorg singgah bekpes dulu..lapo..

ngan ayiesh

berposing kt jeti..


muka letey
dlm kul 2.30 bot pun sampai..sume dah letih dah..tpi aku sedikit teruja la..dah tak penah naik bot..nak gak merasa...hehehe


angin kuat..

bestttt!!
sampai kat resort..kitaorg ilek2..pastu petang ronda2 ngan dorang jalan2 kat jeti ngan tepi tasik...takde aktiviti lagi masa ni....rilex2 je la...

hahaha cute tak aku??

peace!!

suka giler gamba ni..hehe


pas pusing2...dorang sume gi memancing..aku,gwen,kak naniey,ibu balik bilik..letih sangat..takde program menarik malam ni kecuali tido...tak sabar nak tunggu hari esok..

9:00 AM |