<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7439928185795496342\x26blogName\x3dDekBoy+-+Lagenda+Budak+Nakal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/\x26vt\x3d6587125613494376646', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Friday, August 28, 2009
  buka pOse..



semalam aku pose.jadi aku nak citer pasal buka pose aku semlam...ujan pulak petang tu..balik keje ibu ajak gi pasar ramadan..aku malas sebab aku nak men ps2..tapi sebab ibu paksa aku ikut je la...lagipun aku nak suh ibu bli karipap ngan murtabak...peberat aku tu...hahaha..aku tak turun beli pun sebab orang ramai sangat..aku tunggu dalam kete je..acik yang gi bli...sempat nak call orang tu..nak tanya dia buka pose apa..tapi dia tak bawak enpon plak..gi kedai taknak bawak enpon..frust aku arhh...frust tak dpt denga sore dia..ishh...


sebahagian juadah berbuka aku semalam


sambal udang nenet..makteh tengok je la erk


tengah tunggu azan ni...tak sabarnyeee


panjang tak rambut aku..wakakaka!!!


sedapnyee airrr


karipap peberat aku


teka apa dialog aku ngan acik??hahahaha


sedapnyeeeeeee


dah abis makan dah masa ni..

kenyang giler berbuka semlam..tapi tak syOk abg ayiesh takde..dia kena teman ibu dia sebab abah dia gi meeting kat Melaka...takpe arh abg...bebila kita buka sama erkk...


pas berbuka men ps2..hehehe


kusyukkkk

dalam kul 10.00 mlm kakak naniey call suh ibu jemput kat terminal bas semban..hahaha best dowh kakak kecayangan aku balik..makna nya dia cuti esokk..yessss...ada geng aku nak buli...wakakaka!!


p/s...masih keliru


8:12 AM |




Thursday, August 27, 2009
  crocs baru...

semalam aku tak pose..tapi arini aku pose..mood aku baik arini...jadi aku pose lah..semlam ibu balik ibu bawak sandel crocs aku...lawa arh..aku suka..kaler meyahh..ibu cam tau je aku suka kaler ni..ingat nak suh ibu beli kaler oyen plak la pasni..hehehe..cros ni leh la aku pakai masa kuar berbuka ngan gwen nanti...mesti aku nampak tOmell je kan kan kan...


tomei dak??


merah lagi tu!!



kasut crocs gwen pun kaler merah gak kan...heheh kalau pakai berjemaah mesti kitorg sepadan..ahakssss


sonoknyeee..alahai!!


p.s..moOd kembali nOrmal..ahakss..insya allah..aku pose penuh arini..


11:37 AM |




Wednesday, August 26, 2009
  cerita semalam..

ni aku nak citer apa yang berlaku kat aku semalam..hehe nak tau apa??aku pose penuh semalam...kira aku dah dapat pose 1 hari..ibu janji sehari pose aku dpt rm10...hahaha tapi arini aku tak pasti lagi aku nak pose ke tak..mood aku tak brapa nak baikla..ishh..ni aku nak letak gambar2 aku berbuka semalam...aku tido sampai kul 7.00 malam..penat giler dowh...ibu balik keje pun aku tak mandi lagi..ibu siap2 beli karipap peberat aku...nenet plak masak mee goreng...tu pun aku suka...bestla bulan pose ni kan...apa aku nak makan dowang belikan tuk aku....hehe..


menghayati mee goreng nenet




sedapnyee..yummyyy

ni pulak gambar aku lepas dah mandi..dah tOmei dah pOn..hehehe!!



malam tadi makteh call..best dapat borak ngan makteh lama giler...makteh pandai wat lawak arhh..sakit perut aku gelak..kakak naniey pOn call aku gak...taw windu kat aku..baru je 2 ari tak jumpa dah rindu2 kat aku....hahaha!!


p/s takde mOod arini..ishhh



8:58 AM |




Tuesday, August 25, 2009
  buke pose aku....



23hb bersamaan ari ahad...biasala bila ibu cuti tak wat apa la..melepak kat umah je lah..huhuhu...pagi gi anta acik ngan ayish gi tuisyen...balik lepak kat umah..petang gi anta abang didi balik ILP, banting..tu je la aktiviti aku...hehehe..


ni masa nak gi anta dorang gi tusiyen..

dalam kul 5.00 ptg pas asar kitaorg gerak gi banting anta abang dd..hehehe ibu lambat dowh...tu la sebab kitaorg berbuka dalam kete je...jalan dah la sesak...kete banyak giler petang tuwh...


senyum mantain..hahaha


tomei dak??


bosan jalan jammed dowh!!

sampai tempat abg dd dah kul 6.45 ptg..kitaorg buka pose dalam kete dowh masa tu..ishh sonok gak macam ni sesekali sesekala..hehehe..


cermin kete retak kena batu....ciannyeee..huhuhu

24/8 ni kisah aku berbuka pose semalam..bia pun aku bukak pose kul 1.49 petang sebab nenet paksa aku...nenet cakap sebab aku tak bangun sahur...takut aku tak larat...padahal aku chill jerk...aku okeh jerk...ni gamba aku buka pose ngan family aku petang semalam...yang sonok abg ayiesh ada sekali...kan cuti skolah skrg ni..maklang kasik plak...hehehe


peberat aku nih!!


letey nih!!


sedapnyee...


makan kuey teaw...yummyy


yummyyy...


tekun tul acik makan...hehehe


nenet yang sempOi...

arini tak tau la ibu nak beli apa tuk buka pose...ingat nak suh ibu beli kueh karipap arhh...teringin pulak..hahaha...aku nekad nak pose penuh arini...



p/s.....teringat kan seseorang masa buka pose semalam...cepat2 suh ibu msg dia tanya dia buka apa...heheh beli kat opis je rupanya...andaila aku dekat...haihhhhh




8:03 AM |




Monday, August 24, 2009
  entah......



takde apa nak citer..aktiviti aku ari sabtu aritu macam behsa la...gi anta acik ayiesh gi tuisyen..pastu gi anta nenet beli barang...takde benda nak citer la pon...aku dok umah...takde aktiviti nak wat...lagipun dah bulan pose...takkan nak merayau2 plak...tambahan skrg musim vavi ni..nak kuar pun takut2 jerk..


kenal dak sapa nih??


kurang encem sket la..

aku semenjak demam ni...aku kena disiplin kan diri..bila kuar umah je mask dah masuk dalam salah satu keperluan aku...aku tak brani tak pakai...aku manjang pakai je...heheh aku harap sume orang pun pakai..salah satu cara nak menghindari jangkitan virus vavi nih..tapi aku tengok kesedaran rakyat malaysia masih kurang..camne la kerajaan nak kontrol benda ni kalau ramai yang masih takde kesedaran lagi..ishhhh..


hehehe!!

tu je la aktiviti aku ari sabtu aritu tu..dok umah je la sampai malam...bohsan wehh...bila la sume ni nak berakhir nih!!!leh aku berpoya2 kat luar macam dulu2 tu..haih~~


8:27 AM |




Friday, August 21, 2009
  aktiviti yang bukan aktiviti....

semenjak aku baik demam ni...aku takde aktiviti nak wat..ibu cuti dari ari isnin hingga la semalam..dah ibu pun tak brapa nak sihat...tapi arini ibu kena gi keje..lagipun aku dah makin sembuh...tapi takpe..acik tak gi skolah arini..dia jaga aku kat umah..mekasih ek acik..sebab memahami akan diri aku yang tak brapa nak sihat lagi ni...semlam tak g mana2 pun..duk umah je lah aku nih..sambil2 blaja ngan ibu..dah takde benda nak wat kan..blaja la apa yang patut..


nampak tekun je kan..


asik2 blaja benda yang sama je..


boring sungguh lah!!

ni je aktiviti aku selain dari main psp ngan ps2...mati kutu aku camni..ibu kuar pun tak bwak aku dah...keadaan kat luar srkg dah makin tak selamat tuk aku...aku termasuk dalam golongan yang berisiko..ialah aku kan budak2 lagi..daya tahan badan aku lemah..aku harap agar demam ni tak berulang balik..aku serik dowh!!


p/s...harap ibu timbangkan tawaran makteh malam tadi....tapi kalau ibu stuju maka akan terjadi konflik dalam diri aku...ishhh


8:20 AM |




Wednesday, August 19, 2009
  aku dah sihat!!!



syukur alhamdulillah..aku dah semakin sihat...dah tak demam lagi..aku dah boleh main psp,ps2..dah boleh tengok katun paberet aku....hehehe....mekasih kat sume yang mendoakan kesihatan aku...aku sayang korang sume...


p/s.....makin menghargai tiap nafas yang tuhan anugerahkan untuk aku..terimakasih tuhan

11:29 AM |




Monday, August 17, 2009
  aku yang sakit


lama tul tak update entry...aku dalam kondisi yang kurang sihat...mula2 kakak naniey batuk2 demam..pastu masa ari jumaat malam aku rasa tak sedap badan..ibu cakap badan aku panas..ari sabtu aku langsung tak larat nak bangun..ibu tanknak bawak aku gi GH sebab ibu cakap aku taak batuk dan selsema...ibu trus bawak aku gi klinik kat area senawang...masa tu suhu badan aku 39c...doctor trus masuk ubat kat montot aku...hehe eli siot..


aku tak larat dowh!!!

bangun ari ahad panas badan aku tak kebah lagi...malam tu ibu,pandak,maknak ngan kakak naniey trus bawak aku gi Hospital Besar Seremban...bapak ramai orang dowh!!!!buat aku lagi sakit kepala...



masa menunggu!!


tengok merah mata aku!!



pening!!

pas selesai jumpa doktor,amik ubat..doctor cakap aku tak apa2...cuma demam panas je..masa entry ni di taip aku dah semakin sihat..dah tak demam lagi..


p/s...nak ucap mekasih kat maklang susah2 blikan aku spirulina,buah2,mask...kat pandak maknak sebab hntar aku gi hospital malam tu, kat kakak naniey sebab blikan aku dettol sanitizer,kat gwen atas doa dia....kat anggun atas kata2 nasihat dia..dan buat ibu dan nenet...mekasih banyak2.......



10:37 PM |




Tuesday, August 11, 2009
  heppiiii



hai kawan2..haha ni la boxer ben10 aku.coollll je..aku syuka syuki arhhh..ni makteh dah beli tapi tak pos lgi...nak pakai masa raya..mesti aku macho di pagi raya dengan boxer ni....mekasih makteh!!!!!cayang makteh sangat2...huahuahua!!!


p/s...makteh cakap gwen punya takdek..sbb takde saiz..sowi wek gwen..


9:07 PM |




  cerita ujung minggu.....


ari ahad aritu seperti lazimnye aku tak wat apa2pun..duk umah je la..tapi petang tu ikut ibu gi anta abg didiey balik ILP banting..dari tak wat apa2 kan..oke la gak leh cuci mata aku ni..dah makin kelabu dah asik memerap je kat umah..hahaha..pas anta nenet gi amik duwet gaji kat western union dalam kul 3.00 ptg kitorang gerak gi banting..


aku ngan abg didiey..


senyum paksa je ni

ni gambar masa nak balik dah..aku diapit dowh!!


ayiesh,aku ngan blossoms..


besarnya kopok aku!!hahaha


aku yang kepenatan..tetido..huhu

sampai umah dalam kul 7 lebey...malam plak makteh call..hehehe suka je bila makteh call aku ni..mesti ada pepe nih..

makteh: assalamualaikum dekboy..

aku: mualaikumsalam makteh..

makteh:dekboy tolong makteh tak?

aku: tolong apa makteh?

makteh: dekboy tolong harvest farm makteh..nanti makteh kasi upah..hehe

aku: boyehh..

makteh: nanti dekboy tanam pumpkin ya

aku: pumpkin tu apa makteh..

makteh: labu la dek...boleh tak??

aku: boleh..

ha kau..aku sonok arh..mesti dpt upah cd psp bola nih..tak sabar rasanya..amik ko..kul 1 pagi aku kerjakan ladang makteh...hahahah..tengok gwen online lagi masa tu..nak tegur ke dak erkk..last aku tak tegur pun...aku maloooo...

12:23 PM |