<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7439928185795496342\x26blogName\x3dDekBoy+-+Lagenda+Budak+Nakal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://dekboy-encem.blogspot.com/\x26vt\x3d6587125613494376646', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Wednesday, September 30, 2009
  drama sebabak

raya ke tiga aku di perlis...plan arini kitaorang nak beraya kat umah opah su kat Penang...opah su ni adek nenet aku...satu2 nya saudara kandung nenet yang masih ada..


rempit..

sebelum berangkat tu..Pak Ngah sempat bawak aku gi round2 nek mOto..syokkk arhh..aku syuka..ntah bila nak membonceng moto gwen..alahai.....


ni dah siap2 dah ni..hahaha!!

pas sarapan..dalam kul 10.00 pagi kitaorang trus gerak gi Penang..gi 2 kete je..budak2 bujang sume tinggal..dorang takmo ikut..uncle plak pasni nak trus gi kuala kangsar..umah mertua uncle...


berposing sblm berangkat..mama,abg jimmy n wan..huhuhu.


aku nek kete Pak Ngah..ready nak gi dah


gamba ni aku berlakon je..jd sedih..chill jerk..

sampai Penang dalam kul 12.00..kete banyak gler..sesak la..pakngah tak bawak laju pun..slow2 je...aku tak suka Penang...depa bwk kete kuanq ajaq..huhuhu..


baru sampai..


ngan abang jimmy somers

dah agak dah pas ni drama mesti berlaku...kitaorg dah behsa dah pon..wakakaka!!kalau nenet ngan opah su jumpa mesti jadi rancangan jejak kasih..macam bertahun2 tak jumpa...


penuh rumah opah su..


lainnye muka aku ni..


sapa geram kat sapa ni??wakakaka!!

opah su masak kari daging..peberat aku ngan ayam goreng berempah..yummyy..kebetulan auntie chor nak balik australia petang ni..kira nasib baik arh dapat gak jumpa..suka la nenet jumpa anak sedara ni..huhuhu


auntie chor borak ngan uncle..tengok aku kat bawk..dok mengumpat.haha!!

masa nak balik berlaku la drama sebabak tu..wakaka..kitaorang gelak tak hinggat punyer..tapi cian arh kat nenet..hepi tul dia dapat jumpa adik dia yang sorang ni..aku suka la kalau nenet hepi..huhuhu!!


sedih laaa..


nangis lagi...

pas balik dari umah opah su..uncle trus balik kuala kangsar...kitaorang singgah kat umah kenduri makcik pakngah..kazen pakngah kawin...lepak2 kejap...trus balik kangar...letih!!


sempat snap gamba..nakal dak aku..


8:12 AM |




Tuesday, September 29, 2009
  raya ke2..

raya kedua di Perlis..sume bangun awal2...arini kitaorang plan nak gi padang besar..pastu trus gi mandi kat gua kelam..alahai..nampak gayanya tak dpat la aku nak tun alor setaq jumpa buah ati aku..sabar je lah...


sebelum barangkat ke padang besar..

pas bekpes..kitaorang trus berangkat ke padang besar...best soping sbb tak ramai orang..ya lah...raya ke2 baru kan...ibu tak bli banyak barang pun..ibu cakap takde wittt..tapi aku merengek2 nak baju ben10..mula2 ibu takmo beli..tapi akhirnya selepas aku melalak tanpa henti...ibu akur..wakakaka keji dak aku..


ni la baju idaman aku..cantik dowh!!


ngan kakak fatin..panas gler kat sini..ishh

tapi kegembiraan aku tak lama nak pakai baju ni...panas giler dowh...dalam masa beberapa minit je aku trus bukak...jadila aku budak tak berbaju di padang besar..wakakaka!!


aku yang kepanasan..huhuhu!!

otw balik kitaorang singgah kat gua kelam..nak mandi2..salah satu acara peberat aku..kan aku ni suka berendam..wakakaka!!ni yang syOk ni..ibu tak bawak plak suar mandi aku..tinggal kat umah arhh..takpe2..mandi pakai boxer pon orait la..gwen sila intai sebelah jari ok...


syok mandi..


aku ngan abang aja..


geng gagak itam


sejuk..


aksi gile2 kitorang..wakakaka!!

balik dari gua kelam..kitaorang balik rehat2...malam kuar gi makan ikan bakar kat kuala perlis..wohohoho..sungguh best kuar reramai camni..bukan ikan bakar je ada,sotong goreng,tomyam campur,sayur campur ngan air laici..yummmyyyy...

sempat bergambar..abang aja keji taw!!


ngan abang irfan..ni la yang nak share atul ngan aku..huhu!!


uncle siap peace!!!


hero la kunun..chittt!!

selesai makan trus balik umah...masing2 dah penat gler..dahla keadaan kat sini yang sungguh panas sekali..tak ujan langsung..uncle trus balik homestay...kitaorg balik umah pakngah..sampai umah..tidooo...tunggu aktiviti seterusnya beraya di umah opah su kat penang..raya ke 3...


p/s.. pakngah..maaf atas ketidaksengajaan maka insiden itu berlaku..adek tak sengaja..



8:08 AM |




Monday, September 28, 2009
  hari raya aku..



raya dah berapa arini..baru leh update blog..sibuk sangat..wakakaka!!raya tahun ni family aku sambut kat utara..kitaorang dah janji ngan uncle sepemili nak gi beraya kat Perlis.umah Pakngah..pas semayang raya..dan lepas beraya ngan family maklang..kitaorang trus gerak gi Perlis..sedih gak tak dapat beraya ngan abang ayiesh..dah biasa tiap2 tahun raya sama...tapi tahun ni kena bepisah sementara..chewahhh..


ngan abang ayiesh..


family maklang..cayang sangat..


ngan abang chik..


aku yang macho..

dalam kul 1.15 kitaorang gerak gi perlis..janji tunggu uncle kat hentian Bukit Gantang..jalan tak sesak la..ibu cooll je bawak kete..ilek2 je...ibu taklah pecut laju.....penat giler arhh bila jalan siang..panas..aku suka kalau jalan malam..sejuk je..tapi ibu takmo plak...


letih arhh


terlelap dowh..ngantuk.

sampai kangar dalam kul 10.00 malam...best dapat jumpa kazen2 aku..pastu trus gi umah tok..gi makan nasik kat sana...balik umah tido....tunggu ari esok nak gi padang besaq..sonok noooo..


9:38 AM |




Thursday, September 17, 2009
  sampai saatnye...



16.09.2009 bersamaan ari rabu...ibu tak keje arini..dia nak gi service kete..pastu nak gi kl bli brang bangchik..pastu nak gi berbuka kat luo..yang best arini aku dah set nak gi deting ngan gwen..lama dah aku tunggu saat ni..gwen ni slalu asik ngan ngelak je..mujur semlm dia tak hampakan harapan aku..hehehe..cayangggg diee...dalam kul 2.30 ptg kitaorang iaitu maklang,ibu,acik,ayiesh dan aku..gerak dari semban..dalam kul 3.30 sampai kat sogo..tempat peberat gwen la tu..dari jauh aku dah nampak opis gwen..winduuuuuu nyeerrr..siyes!!!


bosan la tunggu ibu soping ni..iskk

tak lama pastu kakak naniey sampai...dia pun nak jOin kitaorg berbuka..chewahh..ni yang aku sonok sangat...kakak kecayangan aku join skali...dalam kul 6.40 tengok ujan kat luar..ibu bagi tau nak jemput gwen kat opis je..ujan lebat sungguh la masa tu....macam faham je yang aku ni nak nek kete sama buah ati aku..ishhh cian kat buah ati aku sowang ni...tapi ati aku tetap berdegup kencang masa tu...cuak pun ada gak....hahahaha..tapi alhamdulillah...aku dapat kontrol keadaan masa tu..


aku cool je beb!!hehe

ni la gambar2 yang sempat gwen rakam masa berbuka tu..aku sonok beb..tak sangka dapat gak jumpa gwen di saat2 akhir ramadan ni..ingat tak sempat dh..


masa ni malu lagi ni


dah mesra..hehe


syokkknya kena pangku..wakaka!!


acik n kakak naniey..caya lah!!


ayieshh yang perasan encem..kuikuikui!!


alamak..rugi plak masa ni..aku malu dowh!!

pas bebuka dalm kul 8.45 kitaorg gerak balik..ibu anta gwen kat opis dia..dia nak amik moto..kitaorg trus anta kakak naniey balik pantai dalam...sedih arhh kejap sangat jumpa gwen..tak puas rasanya..tapi yang syOk aku sempat cium gwen malam tadi...ahaksssss..abang slay ngan abang nOnon jgn jelessss...gwen pun ciom aku gak..kira kita berbalas ciuman la...gwen wangi dowh...terbayang2 lagi baru perfume gwen malam tadi...ahakssss.


p/s...pacarku yang cantik..cantiknya pacarku..
kalau tidak cantik..bukanla pacarku..ahakss





8:11 AM |




Tuesday, September 15, 2009
  buka pose lagi dan lagi....



ari ahad aritu aku sekeluarga berkesempatan berbuka kat luo..kitaorang berbuka kat Allson Klana.. kredit tuk Paklang sebab bagi voucher berbuka tu...tapi tak syOk Paklang tak dapat jOin..dia kena gi Sabah ada meeting kat sana..ramai gak yang join..maklang,ibu,pakngah,abg jimmy,abg chik,abg ayiesh,kakak naniey,kakak anis,abang ejat ngan aku..nenet takmo ikut sebab dia lebih suka berbuka kat umah..apada nenet..tak sporting la..dalam kul 6.45 kitaorang gerak arh dari umah...dekat je tempat tu dari umah kitaorang


besttt sate..


kambing salai..huhuhu!!


maklang ingat kat paklang ke??huhuhu


banyaknya makanan..apa nak makan ni


aku n kakak anis


ngan ayiesh sedang menikmati makanan..yummyy


kita sedononkan kakak

masa nak balik sempat lagi nak amik gamba...dah masing2 gile bargambar kan..termasukla aku sekali...wakakaka!!!!


ngan kakak anis...


geng aku sume ni..hahaha


sapa paling tOmeii??huhu

abis makan dalam kul 9.00 kitaorang gerak balik umah...makteh call malam tadi cakap nak banja aku makan kat situ lagi..tak tau la ibu nak ke tak...huhuhu!!


p/s...tak sabar tunggu esok...



8:33 AM |